WEDSTRIJD Real Noorderwijk - ZVK Celtic Houthalen '94  7 - 8

DATUM 26-11-2010  21:45

DOELPUNTEN 2’ 1-0 PLOMPEN Rudy, 3’ 1-1 ACHADOUD Omar,14’ 1-2 ACHADOUD Omar, 20’ 2-2 AZZIMANI Abdelkader, 23’ 2-3 ACHADOUD Omar, 23’ 3-3 AZZIMANI Abdelkader, 23’ 4-3 NICOLAY Kim, 24’ 4-4 HUYUK Mustafa, 26’ 4-5 ACHADOUD Omar, 33’ 5-5 AIT SALAH Khalid, 34’ 5-6 TEODORI Mauritzio, 36’ 6-6 TROONBEECKX Dave (P), 37’ 6-7 NEJJAR Youssef, 37’ 7-7 TROONBEECKX Dave 40’, 7-8 HUYUK Mustafa

VERSLAG Verslag Noorderwijk:

Heel veel toeschouwers voor deze absolute topper. Leider Houthalen kwam met een klein hartje naar de Sporta hal voor het treffen tegen Noorderwijk dat ervan overtuigd blijft alle ploegen te kunnen kloppen. En het mag gezegd worden, zes van de zeven Berkemus doelpunten waren echte beauties. De thuisploeg speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Ze stonden ook snel op voorsprong nadat Plompen van een missertje van de bezoekende doelman kon profiteren. (1 – 0). Celtic zorgde echter direct voor de gelijkmaker via Achadouo (1 – 1). En diezelfde Achadouo bracht zijn team even later op een 1 – 2 voorsprong. Maar snelle Appi Azzimani bracht nog voor de pauze Real op gelijk hoogte (2 – 2). Nadien begon de propaganda voor het zaalvoetbal pas echt met twee heel positief en aanvallend ingestelde ploegen.

Azzimani met zijn tweede van de avond na een prachtige combinatie via Nicolay en Plompen en 3 – 2 voorsprong. Niet voor lang want de derde echte tegenstoot van de Limburgers en alweer Achadouo (3 – 3). De thuisploeg bleef spelen op een zeer hoog niveau, echt knap om te zien, acties, snelheid en schitterende combinaties, alles zagen de toeschouwers en de doelpunten bleven volgen aan beide zijden. Klein foutje van de thuisdoelman en Houthalen voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong via Huyuk (3 – 4). Niet voor lang want Khalid trapte van kortbij de vierde binnen. (4 – 4) Real kreeg zijn eerste tienmetertrap tegen maar Witvrouwen duwde hem in corner en deed dat een minuutje later nog eens over. Even later opnieuw voorsprong voor Houthalen na weer een iets te makkelijk toegestaan tegendoelpunt. (4 – 5) Nog in dezelfde minuut trapt Kim Nicolay een penalty op Khalid hoog in de bezoekende touwen (5 – 5). Noorderwijk duwt door en spits Khalid met zijn tweede van de avond na knappe voorzet Plompen via Nicolay en al even schitterend binnen (6 - 5). De overwinning binnen handbereik, en de thuisploeg blijft komen, Plompen binnenkant paal en eruit, Nicolay op de lat en Khalid van kortbij op de keeper. En oeps een tegenprik van de bezoekers via Teodori en direct nadien Nessar (6 – 7). Noorderwijk blijft echter de beste ploeg en libero Troonbeeckx zorgt voor de oververdiende gelijke stand (7 – 7). Maar de thuisploeg wou meer en kreeg het nog bijna ook, verre uitworp van Witvrouwen op Appi, deze trapt in ้้n keer op doel en slechts een supersave van de bezoekende doelman kan de verdiende overwinning tegenhouden. Net toen iedereen zich dan toch wou neerleggen bij het gelijkspel, kon Huyuk op dertien seconden voor het einde iets te makkelijk scoren. (7 – 8). Het was toch niet waar zeker ? Noorderwijk speelde een pracht van een wedstrijd met alle spelers top, en net nu was er het dipje van de jonge thuisdoelman Kevin Witvrouwen. Spijtig voor deze talentvolle keeper, slechts 22 jaar jong, hard blijven werken is de boodschap en dan komt het allemaal wel goed. Talent heeft hij voldoende, er zaten immers niet zomaar scouts van andere ploegen voor hem in de tribune. Pech.

Real Noorderwijk Witvrouwen, Michiels, Plompen, Wagemans, Troonbeeckx, Hermans, Khalid Ait Salah, Azzimani, Van Bael en Nicolay.

Verslag Houthalen:

Spanning, suspense, emotie in een absolute propaganda wedstrijd voor het futsal!

Dat kan de enige titel zijn van deze wedstrijd, die al snel op gang kwam via Plompen die uithaalt van tegen de zijlijn en overhoeks binnen knalt in de 2’, 1-0. Celtic sliep echter niet en Achadoud kan de rebound van het schot op de paal van Bomboi binnenduwen, 1-1, nog geen minuut later. El Ouadi vlamt nog een keertje tegen de lat. De wedstrijd verloopt eigenlijk aan een (te) rustig tempo en in de 14’ zet Achadoud doelman Witvrouwen compleet op het verkeerde been om Celtic op voorsprong te brengen. Noorderwijk probeert, maar moet wachten tot 26” voor de koffie om de gelijkmaker op het bord te krijgen via Azzimani.

Na de koffie komt Celtic het snelst uit de kleedkamer en scoort Achadoud de 2-3 in de 23’. Doch Noorderwijk brengt powerplay en via Azzimani en Nicolay komen de Berkemussen zelfs op voorsprong in diezelfde helse 23’. Lang duurt de voorsprong niet, want nog geen minuut later haalt Huyuk uit en de bal gaat via een Berkemus in de winkelhaak, 4-4. Plompen treft de paal, maar Achadoud kan via een ฝ-tje met Huyuk Celtic op voorsprong schieten, 4-5. Opnieuw Noorderwijk aan zet en cre๋ert 2 goede kansen, sluitstuk Heilmann pareert telkenmale goed. Tot Ait Salah een solo-run uit zijn sloffen schudt en de bordjes opnieuw gelijk hangt, 5-5, 33’. De Sporta ontploft bijna als Salmy sterk oprukt en Teodori bedient aan de 2e paal een minuutje later, 5-6. Noorderwijk begaat net iets teveel foutjes en Celtic verzilvert een eerste 10m. Huyuk trapt strak, doch Witvrouwen houdt de spanning erin. Een minuutje later een vermeende strafschop voor Noorderwijk en Troonbeeckx scoort gelijk, 6-6. Een minuutje later draait Nejjar goed en schiet Celtic opnieuw op voorsprong overhoeks, 6-7. Sporta trilt echter op zijn grondvesten als Teodori, noch Heilmann de bal kunnen ontzetten en Troonbeeckx de 7-7 binnentikt in diezelfde 37’. In de 39’ begaat Azzimani een domme fout op Huyuk en opnieuw een 10m voor Celtic, die Teodori staalhard, maar rakelings naast knalt. Doch 13” voor affluiten valt het verdict, als Huyuk sterk oprukt langs rechts en overhoeks onder Witvrouwen de winning goal scoort, 7-8. Het dak ging eraf in de Sporta in Tongerlo.

MAAR alle respect gaat uit naar beide ploegen, want, in een super spannende topper vielen er slechts 12 rechtstreekse fouten en viel er niet ้้n gele kaart. Zaalvoetbal kan dus toch ้n spannend ้n fair tegelijk zijn! Chapeau voor Noorderwijk voor dit leuke duel. Zij verdiende misschien niet om te verliezen, maar daarom verdiende het v้้l jongere Celtic niet minder om toch te winnen!